Θύσσανος (44'), Ματθαίος Καπετανάκης, Ελλάδα

ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ | Βαδίζοντας προς την κορυφή (50’), Βαγγέλης Παπαντώνης, Ελλάδα

Peace vs Piece – Part I: The resistance of Palestinian women in Hebron (70’), Αλεξία Τσούνη, Ελλάδα

ΚΕΘΕΑ Mosaic: 15 χρόνια ψηφιδωτό Συναισθημάτων (54’), Γιάννης Ξυρουχάκης, Ελλάδα

From the Edge of Sanity (24’), Milana Majar, Bosnia & Herzegovina

Don’t let them kill the olive trees (6’), Nejla Osseiran, Turkey

Στον ελαιώνα ενός χωριού της Τουρκία, του Gulpinar,εντοπίσθηκε μία πηγή γεωθερμικής ενέργειας. Οι εργασίες της γεώτρησης θα σήμαιναν το τέλος του ελαιώνα. Οι γεωργοί κατέφυγαν στα δικαστήρια, η εταιρεία εξόρυξης επιτάχυνε τις διαδικασίες και ο κόσμος προχώρησε σε μια κατάληψη του χώρου για να σώσει τις ελιές του. Η ταινία εξιστορεί το χρονικό αυτής της κατάληψης και τα αποτελέσματα της

The future of Priapus (5’), Nejla Osseiran, Turkey

Η Εμινέ, μετά την συνταξιοδότησή της, εγκαθίσταται σε μια περιοχή την Καραμπίγκα, για να απολαύσει μια ήσυχη ζωή. Όμως το σχέδιο για την δημιουργία ενός σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας από κάρβουνο μετατρέπουν την ήρεμη ζωή που ονειρευόταν η συνταξιούχος σε μια ζωή γεμάτη δραστηριότητα και δράση.

Night Nursing (28’), Rudikova Anna, Russia

Polacki Vals (30’), Volha Dashuk, Belarus

Μια χορωδία με βετεράνους τραγουδιστές, ένα ακορντεόν που του λείπουν αρκετά πλήκτρα και ένα αυτοκίνητο που δεν παίρνει πάντα μπρος συνθέτουν τους πρωταγωνιστές και το σκηνικό μιας καλλιτεχνικής δράσης γεμάτης απρόοπτα.

13 Seconds (10’), Milad Tangshir, Iran

13 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για τον εγκέλαδο που χτύπησε το Ιράν το 2017 για να σωριαστούν ερείπια και να χαθούν τα πάντα. Η ταινία είναι μια ιμπρεσιονιστική ματιά σε ότι ακολούθησε.