Λούης (9 min), Συλλογική, Ελλάδα

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 2/10/2017 στις 19:00 στο Θεατρικό Εργαστήρι Χρυσομαλούσσας

Λούης. Θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπο. Είναι ήρωας βιβλίου. Είναι όμως, κι ένα συνοικιακό καφενείο στην περιοχή Κεραμικού. Η καταγραφή της καθημερινότητας ανθρώπων, που πίνουνε τον πρωινό τους καφέ. H κάμερα λειτουργεί ως όργανο καταγραφής της ρουτίνας αυτού του καφενείου, που είναι γεμάτο από «μόνιμους» θαμώνες που περνάνε τις πρωινές τους ώρες εκεί.

Η καθημερινή αυτή ιεροτελεστία εξελίσσεται πάνω στα τραπεζάκια του καφενείου, μέσα στα φλυτζάνια του καφέ, στις άπειρες ζαριές του τάβλι, στις συζητήσεις και τις σιωπές που συνοδεύουν όλα αυτά.

Σε βάθος δύο βδομάδων η αποτύπωση της καθημερινότητας αυτής έρχεται ως αποτέλεσμα της επαφής και της εξοικείωσης των ανθρώπων αυτών με την κάμερα, αφήνοντάς την ως έναν απλό θεατή σε όσα συμβαίνουν μέσα στο καφενείο.

Η ταινία πραγματοποιήθηκε από ομάδα φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών που είχαν επιλέξει το μάθημα “Παραγωγή Τηλεταινίας και Φιλμ Ντοκουμέντου” κατά το χειμερινό εξάμηνο 2016-2017 (διδάσκεται από Μαρία Κομνηνού/Νίκο Μύρτου). Η θεματική που αναλύθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος (και με επιπλέον διαλέξεις από τις  Anna Grimshaw και Εύα Στεφανή) ήταν ο κινηματογράφος της παρατήρησης και ο άξονας εργασιών οι “Καθημερινές Ιεροτελεστίες”.