ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την συμμετοχή σε σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο:  «Φτιάξε τη δική σου ταινία»


Το StoryDoc στο πλαίσιο της δράσης «Home New Home-Share” οργανώνει σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια.Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο. Ιδιαίτερα τμήματα θα συγκροτηθούν για νέους (16 – 24 ετών) και για μεγαλύτερους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ παρέχεται δωρεάν κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 διήμερα σεμινάρια, το τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο καθώς ένα εργαστήριο μοντάζ τον Ιούλιο 2019.

Στόχος του προγράμματος είναι να παραχθούν ταινίες ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (διάρκειας 8-15 λεπτών), οι οποίες θα προβληθούν δημόσια στην Αθήνα, τη Λέσβο και σε άλλες πόλεις.

 

Όσοι/ες παίρνουν μέρος για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα εργαστήρια είναι απαραίτητο να υποβάλλουν πρόταση με θέμα την προσφυγική κρίση.

 

Όσοι/ες έχουν λάβει μέρος στα εργαστήρια του 2017 ή του 2018 μπορούν να υποβάλλουν πρόταση με θέμα ελεύθερης επιλογής.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το Story Doc στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , όπου παρακαλούνται να αναφέρουν αν έχουν κάποια εμπειρία με το ντοκιμαντέρ, την ιδέα τους σε μια σύντομη περίληψη όπως επίσης και ιδέες για το πως σκέφτονται να προσεγγίσουν δημιουργικά το θέμα τους.

Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές. Οι ομάδες μπορεί να είναι αμιγώς νέων, μικτές με συμμετοχή και των ενηλίκων (π.χ εκπαιδευτικοί και μαθητές/φοιτητές) ή αμιγώς ενηλίκων.

Η αίτησή σας πρέπει να αποσταλεί έως 15 Απριλίου 2019

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν έως και 120 ενδιαφερόμενοι. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα ειδοποιηθούν άμεσα για την επιλογή στα σεμινάρια. Όσοι δεν επιλεγούν, θα λάβουν επίσης σχετική ειδοποίηση. 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, Παναγή Κυριακού 12, Αμπελόκηποι

 

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του 1ου σεμιναρίου

20 & 21/4/2019 1ο διήμερο σεμινάριο,  10.00 – 17.30

11 & 12/5/2019 2ο διήμερο σεμινάριο, 10.00 – 17.30

15 & 16/6/2019 3ο διήμερο σεμινάριο, 10.00 – 17.30

Εξοπλισμός
Στους συμμετέχοντες θα δίνεται προς χρήση πλήρης ψηφιακός εξοπλισμός κινηματογράφησης για τις συγκεκριμένες παραγωγές. Ο εξοπλισμός θα χορηγείται εκ περιτροπής. Κάμερες, που τυχόν διαθέτουν οι συμμετέχοντες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν.

Εκπαιδευτικό υλικό
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ηλεκτρονικά δωρεάν βιβλία και εγχειρίδια, καθώς και links με επιλεγμένες εκπαιδευτικές ταινίες.


Η δράση Home New Home Share εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.