Ο ΕΟΤ στηρίζει το AegeanDocs

Εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Aegean Docs 2018


Για μια ακόμη χρονιά, ο θεσμός ‘’Aegean Doc’’ αναδεικνύει την πανάρχαια, πανέμορφη περιοχή του Βόρειου Αιγαίου σε βασικό πρωταγωνιστή των
πολιτιστικών δρώμενων της ευρύτερης περιοχής. Στο σταυροδρόμι ηπείρων και πολιτισμών, νευραλγικό σημείο διάβασης του διεθνών μεταναστευτικών ρευμάτων, τα νησιά μας, που αποτέλεσαν καταφύγιο για πολλούς κατατρεγμένους πρόσφυγες, γίνονται φιλόξενοι τόποι όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και την τέχνη.

Το Φεστιβάλ, καθώς συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, αποτελεί μια αξιόλογη καλλιτεχνική πρωτοβουλία των τοπικών φορέων, που συμπράττουν με σκοπό να προβληθούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ως ένας μοναδικός και συγχρόνως πολύπτυχος προορισμός θεματικού – εναλλακτικού Τουρισμού.


Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, και ο ΕΟΤ στηρίζουν έμπρακτα τέτοιου είδους προσπάθειες που προβάλλουν την περιοχή ως προορισμό πολιτισμού ικανό να προσφέρει μοναδική αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία στους επισκέπτες της.


Συγχαρητήρια και εύχομαι ολόθερμα κάθε επιτυχία.


Κωνσταντίνος Τσέγας
Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ