Κινηματογραφικές παραγωγές στο Βόρειο Αιγαίο

Smart Ρhones ή Έξυπνοι Άνθρωποι;

 

Call for entries 2024

12th AegeanDocs International Documentary Film Festival

October 01 - 09

Call for submissions

Final Deadline of applications: May 20th, 2024

Extended Deadline of applications: June 15th, 2024

Βραβεία 11ου ΑegeanDocs Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ (17-22 Οκτωβρίου 2023)

Βραβείο Καλύτερης Ξένης ταινίας

Το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας απονέμεται στην ταινία «SAVOY» του Zohar Wagner για την ολοκληρωμένη αφήγηση της πολύνεκρης επιχείρησης  απελευθέρωσης ομήρων σε ξενοδοχείο του Τελ Αβίβ, τους οποίους κρατούσαν ένοπλοι Φενταγίν της PLO και την καλλιτεχνικά έντιμη  καταγραφή των χαρακτήρων των πρωταγωνιστών και των αντιφάσεων τους. Το βραβείο απονέμεται με την ευχή οι κινηματογραφιστές στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη να συνεχίζουν να εργάζονται για την ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Γάζα Καλεί.
 

Επι ένδεκα χρόνια το AegeanDocs επιδίωξε να λειτουργεί αφενός ως ένα πέλαγος πολιτισμού που ενώνει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και αφετέρου να προσφέρει ένα βήμα διαλόγου στην πολλαπλώς ταραγμένη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ειδικά για την αντιπαλότητα και συχνά πυκνά αιματηρή σύγκρουση Ισραήλ και Παλαιστινης, το Φεστιβάλ μας φιλοξένησε δημιουργούς από το Ισραήλ, την Παλαιστινη και την εγκλωβισμένη Γάζα, οι οποίοι πρόσφεραν τη δική τους αλήθεια, μακριά από την προπαγάνδα κάθε πλευράς. 

Official Selection for the Competition Program of the 11th  AegeanDocs International Film Festival, 17 - 22 October 2023

Call for entries 2023

11th AegeanDocs International Documentary Film Festival

October 17 - 22

Call for submissions

Final Deadline of applications: June 20th, 2023

Τα βραβεία του 10 ου AegeanDocs – Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Μαζική προσέλευση

Γράμμα από το AegeanDocs 2022